Bellen met Willem: 'PSV is minder naïef dan Ajax was de laatste jaren'

PSV speelt dinsdagavond na 2.470 dagen weer eens een duel in de groepsfase van de Champions League. Het Manchester United van Louis van Gaal, Memphis Depay en Daley Blind komt op bezoek in Eindhoven. We bellen met onze chef-sport Willem Vissers en blikken vooruit op de wedstrijd.

Luuk de Jong (L) en trainer Phillip Cocu tijdens de persconferentie Beeld anp
Luuk de Jong (L) en trainer Phillip Cocu tijdens de persconferentieBeeld anp

Wat mogen we van PSV verwachten in deze Champions League-editie?

'Als je vooraf de kansen eerlijk bekijkt, denk ik dat PSV derde of zelfs vierde wordt. Maar het blijft voetbal. United speelt ook niet zo goed. PSV is minder naïef dan Ajax was de laatste jaren. Niet zoveel jeugd en een ervaren as met Héctor Moreno en Andrés Guardado.

'Club Brugge deed het in de eerste wedstrijd tegen United heel aardig in de voorrondes van de Champions League. In de slotminuut viel pas de beslissende 3-1. United heeft natuurlijk veel kwaliteit en dat is altijd gevaarlijk. PSV kan vanavond een punt halen, maar het moet wel meezitten.'

PSV'ers Hector Moreno (3) en aanvoerder Luuk de Jong (R) Beeld anp
PSV'ers Hector Moreno (3) en aanvoerder Luuk de Jong (R)Beeld anp

Waar kan PSV United pijn doen?

'PSV moet gewoon zo spelen als de manier waarop ze kampioen zijn geworden, vanuit de omschakeling. Een beetje afwachten en loeren op de counter. Ik ben namelijk niet zo onder de indruk van United.

'Als PSV voorzichtig en slim speelt en de snelheid benut, hebben ze een kansje. Maar het kan ook schijn zijn. Dan denk je dat PSV een kans heeft en dan is het opeens 0-1.

'Het is ook een kwestie van erin geloven. Nederlandse clubs doen het de laatste jaren sowieso wel goed tegen Engelse clubs. Ajax was dicht bij een stunt tegen United en was zelfs beter dan Manchester City in de Champions League.'

Poulefase overleven?

'Het is mogelijk. Ajax was er ook een paar keer dichtbij. Toen bij AC Milan (0-0 red.) speelden ze wat te voorzichtig, vond ik. In het seizoen met Lyon hadden ze natuurlijk pech dat Lyon met 7-1 won bij Zagreb, maar daar zat wel een luchtje aan. Ajax pakte ook een keer vier punten tegen City.

'PSV heeft ook een beetje pech gehad met de loting om de beste ploeg uit pot 4 te treffen. Maar ze hebben slim ingekocht. Marcel Brands (technisch directeur) zit er nu al een paar jaar en heeft zijn draai gevonden. Met bijvoorbeeld Moreno, Guardado en Luuk de Jong heeft PSV goede spelers gehaald.

'De doelstelling moet altijd het halen van de volgende ronde zijn. Als je dan twee keer verliest, moet je kijken naar de derde plek.'

Ajacieden treuren na de uitschakeling in de Champions League Beeld anp
Ajacieden treuren na de uitschakeling in de Champions LeagueBeeld anp

'Ik denk dat de wedstrijden tegen Wolfsburg de sleutelduels zijn voor PSV in deze poule. Wolfsburg is een goede ploeg. Het is een rijke club. Ze hebben vorig seizoen goed meegedaan om de titel, wel op afstand van Bayern München, maar ze waren de enigen die in de buurt kwamen.

'Ze hebben wel Kevin de Bruyne verkocht voor 75 miljoen euro. Maar ze konden spelers als Naldo en Julian Draxler halen. Wolfsburg kan meedoen in de absolute top, ook qua geld.'

Nieuwkomer bij Wolfsburg, Julian Draxler, in duel met FC Ingolstadt-speler Pascal Gross Beeld anp
Nieuwkomer bij Wolfsburg, Julian Draxler, in duel met FC Ingolstadt-speler Pascal GrossBeeld anp

Voorspelling vanavond?

'Ik denk 1-1.'

Meer over