Update

Belkin gaat in Canada voor de winst

Met Robert Gesink als belangrijkste troef gaat de Belkin-ploeg voor de winst tijdens de komende twee races uit de UCI WorldTour in Canada. De Nederlandse equipe doet met een sterk team mee aan de Grand Prix de Québec (vrijdag) en Grand Prix de Montréal (zondag).

Robert Gesink. Beeld anp
Robert Gesink.Beeld anp

'Peter Sagan is de te kloppen man, maar wij verschijnen met een sterke collectief aan de start en gaan hem als ploeg proberen te verslaan', zei Gesink woensdag.

De 27-jarige wielrenner uit Varsseveld won in 2010 de hoog aangeschreven eendagskoers in Montréal. Vorig jaar won zijn Noorse ploeggenoot Lars Petter Nordhaug, toen in dienst van Team Sky. Gesink eindigde in de GP Québec al twee keer op het podium, in 2010 (derde) en 2011 (tweede). 'Ik vind het mooie koersen, waar ik in het verleden al goede resultaten heb geboekt. Op dit moment sta ik er ook weer goed voor.'

Ploegleider Frans Maassen benadrukt dat Belkin met hoge verwachtingen naar Canada is gereisd. 'We hebben een sterke ploeg. Met twee ex-winnaars en specialisten als Tom-Jelte Slagter en Paul Martens hebben we vier kanshebbers.' Marc Goos, Moreno Hofland, Steven Kruijswijk en de Australiër Jack Bobridge maken het team van Belkin compleet.

Meer over