Update

Bekerfinale hervat nadat Ajax-supporters vuurwerk naar eigen keeper gooiden

De bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax is hervat nadat het al na een paar minuten werd onderbroken. Scheidsrechter Bas Nijhuis stuurde de spelers van Ajax en PEC Zwolle van het veld af, nadat supporters uit het Ajax-vak voor de tweede keer vuurwerk op het veld hadden gegooid. De Amsterdamse ploeg was vlak daarvoor op voorsprong gekomen door Ricardo van Rhijn (1-0).

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

Al binnen 30 seconden moest de bekerfinale voor de eerste keer worden onderbroken nadat Ajax-fans vuurwerk op het veld hadden gegooid. Vanwege de enorme rookontwikkeling was verder spelen onmogelijk. Na een paar minuten hervatte Nijhuis de wedstrijd weer. Toen Van Rhijn voor de 1-0 had gezorgd en opnieuw met vuurwerk werd gegooid, besloot Nijhuis de finale opnieuw stil te leggen.

Tijdens de onderbreking deed commercieel directeur Edwin van der Sar van Ajax een emotionele oproep aan de Amsterdamse aanhang. 'Kappen met deze shit', riep de zichtbaar boze Van der Sar door de microfoon vanaf het veld. 'Als dit nog een keer gebeurt, wordt de wedstrijd gestaakt en zijn we deze prijs kwijt.'

Opvallend genoeg werd al het vuurwerk en de brandende fakkels in het strafschopgebied gegooid waarin Ajax-doelman Kenneth Vermeer stond. De Amsterdamse sluitpost zag vlak naast zich allerlei projectielen belanden. Vermeer draaide zich vervolgens, met de armen wijd, naar de Amsterdamse fans. Nijhuis greep resoluut in en dirigeerde alle spelers van het veld.

Meer over