Update

Beachvolleyballer Boersma beëindigt loopbaan

Emiel Boersma stopt met beachvolleyballen op het hoogste niveau. De 33-jarige speler heeft dit vrijdag bekendgemaakt. Hij speelt komend weekeinde bij de NK in Scheveningen zijn laatste wedstrijden.

Emiel Boersma (l). Beeld anp
Emiel Boersma (l).Beeld anp

In totaal was Boersma 12 jaar actief in het beachvolleybal. In 2008 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Peking. Op de EK in 2012 pakte hij de zilveren medaille. Hij begon aanvankelijk in de zaal, maar legde zich al snel toe op de toernooien in het zand.

Hij speelde samen met Bram Ronnes, Joppe Paulides en Daan Spijkers. Met Spijkers behaalde hij een vierde plaats tijdens de World Tour in Den Haag en in 2012 zilver tijdens de Europese titelstrijd in eigen land.

Boersma heeft dit seizoen al niet meer op internationaal niveau kunnen spelen. 'Vorig jaar had ik al besloten dat ik nog niet een olympische cyclus door wilde. Daan is toen een andere partner gaan zoeken. Het was lastig voor mij om iemand te vinden om mee te spelen. Het seizoen is daardoor al in het water gevallen. Dit is een goed moment voor mij om te stoppen. Het is mooi geweest na 12 jaar. Ik heb geen zin meer te reizen en te trainen.'

Hij gaat bij zijn broers op kantoor aan de slag in het vastgoed. 'Ik val dus niet in een zwart gat. Er wacht mij een nieuwe uitdaging. Ik heb mooie dingen bereikt in het beachvolleybal. Reinder Nummerdor en Richard Schuil waren misschien een stapje beter. Maar ik heb een mooie tijd gehad.'

Meer over