Basketballers via Wit-Rusland richting EK

Het Nederlands basketbalteam start volgende maand de voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor het EK van 2015 in Minsk. Oranje speelt op 1 en 2 juli een oefenduel met Wit-Rusland. Bondscoach Toon van Helfteren roept zijn selectie op 24 juni bijeen voor een trainingskamp in de Leidse 5 mei sporthal. Hij heeft al een programma van twee oefensessies per dag opgesteld.

null Beeld anp
Beeld anp

Oranje start op 1 augustus de EK-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Estland in de Maaspoort van Den Bosch. Portugal komt op 16 augustus op bezoek in Leiden. Nederland speelt op 7 augustus in Portugal en is 3 dagen later te gast bij Estland.

Bondscoach Van Helfteren beschikt over een selectie van 15 spelers. Robin Smeulders zal als enige niet meereizen naar de eerste twee oefenduels in Minsk. Hij heeft competitieverplichtingen in Duitsland.

Naast Smeulders bestaat Oranje uit: Aron Royé, Sean Cunningham, Leon Williams, Worthy de Jong, Dimeo van der Horst, Stefan Mladenovic, Arvin Slagter, Kees Akerboom, Mohamed Kherrazi, Josh Duinker, Jeroen van der List, Craig Osaikhwuwuomwan, Francisco Elson en Ralf de Pagter.

Meer over