Basketballers verliezen ook laatste duel

De Nederlandse basketballers hebben ook hun laatste duel in het vierlandentoernooi om de Trentino Cup verloren. Na Italië en Duitsland bleek zaterdagavond ook Oostenrijk te sterk voor de ploeg van bondscoach Toon van Helfteren: 58-49. Bij rust stond Oranje, dat zich voorbereidt op het EK, met 23-30 achter.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

Charlon Kloof, Worthy de Jong, Kees Akerboom, Robin Smeulders en Henk Norel vormden het basisteam. Nederland hield tot 19-19 - score Ralf de Pagter in het begin van het tweede kwart - gelijke tred. Daarna volgde een Oostenrijks tussensprintje naar 21-30. Pas in de slotfase kwam de spanning nog terug. De Jong verkleinde na een knappe assist van Norel met nog 4.03 op de klok de achterstand tot twee punten: 46-48. Doordrukken lukte echter niet.

De Duitsers, nog zonder NBA-vedette Dirk Nowitzki, won het evenement door in de 'finale' de Italianen te bedwingen. Het verschil was de gehele wedstrijd minimaal: 69-68 (37-36). Akeem Vargas maakte na een interceptie de beslissende punten. Ook de gastheren moesten het stellen zonder hun duur betaalde krachten uit de Noord-Amerikaanse profcompetitie.

Meer over