Barry Bonds slaat 755e home run

De Amerikaanse honkballer Barry Bonds heeft het homerunrecord van Hank Aaron geëvenaard. De 43-jarige speler van San Francisco Giants sloeg zijn 755e homerun zaterdag in de wedstrijd tegen de San Diego Padres....

ANP

Bonds hoopt deze zomer het record van Hanks dat sinds 1974 staat te verbeteren. Het ging echter niet zo voorspoedig als Bonds hoopte. Hij verkeerde lang in een vormcrisis en pas de laatste weken gaat het weer de goede kant op. Na zijn 754e moest hij echter nog wel acht dagen op zijn 755e wachten.

De 43-jarige Amerikaan rekende na zijn klap al op een homerun. ‘Ik had eindelijk weer eens het gevoel dat ik iets goed had gedaan. Ik sloeg de bal weer eens goed. Ik wist niet waar de bal heen ging, maar ik wist dat ik hem goed genoeg had geraakt’, keek Bonds terug.

Bonds gaat zondag in de volgende wedstrijd van de Giants nog niet voor het record. Hij liet zaterdag weten het komende duel over te slaan. ‘Morgen speel ik niet. Ik ga feest vieren met mijn familie’, aldus Bonds.

Bonds is een van de minst geliefde, zo niet de minst geliefde honkballer in de Verenigde Staten. Hij wordt al lang verdacht van steroïdengebruik. In elke stadion waar hij speelt wordt hij uitgejouwd door de bezoekers. Hoewel er ook in San Diego gemor te horen was, leverde de 755e homerun Bonds wel een staande ovatie van het grootste gedeelte van het publiek op. Ook de ploeggenoten van Bonds en zijn zoon Nikolai kwamen uit de dug-out om hem direct op de thuisplaat te feliciteren. ‘Ik wil speciaal mijn fans bedanken’, zei Bonds. ‘Ik weet niet wat ik verder nog moeten zeggen. Ik heb er veel waardering voor hoe San Diego dit heeft opgepakt en mijn ruimte heeft gegeven dit te vieren.’

Meer over