Update

Ballan opnieuw onder het mes

De Italiaanse wielrenner Alessandro Ballan moet voor de vierde keer in 8 maanden tijd onder het mes. De 33-jarige coureur van BMC heeft opnieuw last van complicaties, als gevolg van de zware valpartij die hij in december vorig jaar maakte tijdens een trainingsrit in Spanje.

null Beeld ap
Beeld ap

Bij Ballan, die toen een week op de intensive care lag, moest onder meer zijn milt worden verwijderd.

In februari ging de wereldkampioen van 2008 onder het mes om zijn blinde darm en wat littekenweefsel te verwijderen. Ballan maakte in juni zijn rentree, maar moest in de Ronde van Wallonië opgeven vanwege maagklachten. Nu blijkt dat die problemen worden veroorzaakt door verklevingen in het gebied waarin hij eerder al drie keer is geopereerd.

Ballan wordt binnen 2 tot 3 weken opnieuw geopereerd. 'Pech blijft hem achtervolgen sinds zijn valpartij', zei dokter Max Testa van BMC zondag. 'Hopelijk komt daar na deze operatie eindelijk een einde aan.'

Volgens Ballan zijn deze maanden vol fysieke problemen even zwaar als alle koersen die hij in zijn lange carrière al heeft gereden. 'Maar ik ben sterk en weet dat ik na deze operatie weer net zo gezond zal worden als eerst', aldus de Italiaanse klassiekerspecialist, die in 2007 de Ronde van Vlaanderen won.

Meer over