Bailey loopt nu al onder tien seconden

Twee weken voor de 'kraker van het seizoen' heeft Donovan Bailey aangegeven vroeg in vorm te zijn. Bij wedstrijden in Vancouver sprintte de Canadese Olympisch kampioen naar 9,99 op de 100 meter....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Over twee weken loopt Bailey in Toronto op de incourante 150 meter tegen tweevoudig Olympisch kampioen Michael Johnson. Daar staat één miljoen dollar op het spel onder het motto The winner takes it all.

'Ik kom langzaam in vorm. Als je op dit moment onder de 10 seconden loopt, moet je tevreden zijn', aldus Bailey na zijn eerste wedstrijd in Canada sinds de Olympische trials in 1996. De sprinter was twee weken geleden in Rio de Janeiro nog niet verder gekomen dan 10,13. Dit seizoen is alleen Ato Bolden uit Trinidad sneller met 9,89.

In het lange weekeinde werden vier beste wereldseizoenprestaties gevestigd. De eerste was van Anne Quirot. De Cubaanse liep in Havana de 800 meter in 1.58,77. Ze is vast van plan later dit jaar in Athene de wereldtitel te pakken. Haar eerste ronde ging ondanks de regen in 57 seconden.

Astrid Kumbernuss zorgde in Rehlingen voor de beste jaarprestatie bij het kogelstoten. De Olympisch kampioene reikte maandag tot 21,03 m, 29 centimeter verder dan haar prestatie op zaterdag. Bij de mannen liep Laban Rotich een Keniaans record op de 1500 meter. Hij naderde de grens van 3 minuten en 30 seconden (3.30,41).

Wilson Kipketer bleef op de 3000 meter steeple niet achter. Zijn 8.08,36 is de beste van dit seizoen. Simon Vroemen eindigde in de race als vierde in 8.43,30, Casper Vroemen was zesde.

BEENBREUK Autocoureur Rolf Eimermacher heeft maandag op het circuit van Zandvoort bij een zware crash slechts een beenbreuk opgelopen. De Duitser knalde in de Tarzanbocht met zijn Porsche bij een snelheid van ruim 200 kilometer tegen een muur van banden. De voorkant van de wagen werd volledig vernield. Na een onderbreking van een half uur werd de race hervat met een herstart.

Meer over