Badmintonclub Amersfoort strandt pas in eindstrijd van Europa Cuptoernooi

New League Primorje verovert beker in Amersfoort...

ANP

AMERSFOORT De badmintonners van BC Amersfoort zijn na een succesvol Europa Cuptoernooi in eigen huis in de finale gestrand. De landskampioen verloor met 4-2 van New League Primorje uit het Russische Vladivostok. Alleen Yao Jie en Eric Pang wonnen hun enkelpartij.

De Russen kwamen direct al op voorsprong, nadat Eric Pang en Lotte Bruil het gemengd dubbel met 2-0 hadden verloren. Yao Jie trok de stand weer gelijk. In 22 minuten liet ze haar tegenstandster Jevgenia Dimova alle hoeken van het veld zien (21-7, 21-11). Larisa Griga speelde vervolgens een nerveuze wedstrijd. De Oekraïense in Amersfoortse dienst maakte veel fouten en gaf uiteindelijk het duel met 2-0 weg aan haar Russische tegenstandster.

Dicky Palyama begon ongeconcentreerd en kon dat niet meer veranderen, hoewel hij in de tweede set een aantal matchpoints overleefde. Eric Pang hield de Amersfoortse hoop levend door vervolgens eenvoudig te winnen: 21-14, 21-14. Met het verlies van Yao Jie en Lotte Bruil werd de eindstrijd echter vroegtijdig beslist. Palyama en Joély Residay hoefden niet meer op de baan te verschijnen voor hun mannendubbel.

Amersfoort bereikte de halve finale met slechts één verliespartij. Na winst op de Spaanse kampioen Rinconada (4-2) was Amersfoort de vierde Nederlandse ploeg die de finale bereikte. Duinwijck (twee keer), Velo en Van Zijderveld drongen eerder ook door tot de eindstrijd. Nooit eindigde de EC-finale echter in een Nederlandse zege.

Meer over