Baanwielrennen: Hijgenaar en Kanis succesvol

LOS ANGELES (ANP) - De baanwielrensters Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis hebben zaterdag op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Los Angeles de teamsprint gewonnen. Het Nederlandse koppel kwam op het voor vrouwen nieuwe onderdeel tot een tijd van 34,255.

Dat was sneller dan de Australische vrouwen, die 34,761 realiseerden. De derde plaats was voor Cuba: 35,531.

Voor Australië kwamen Kaarle McCullogh en Anna Meares op de baan. Kanis werd ook nog tweede op het onderdeel 500 meter tijdrit in 34,864. De Kampense, die onlangs de baan verkoos boven het fietscrossen, moest alleen de Cubaanse Lisandra Guerra voor zich dulden: 34,531. De Chinese Guo Shuang (35,247) werd derde.

Achtste plaats

De Nederlandse achtervolgers kwamen niet verder dan de achtste plaats. Van de ploeg die vorig jaar bij de WK vierde werd was niemand actief in LA. Niki Terpstra heeft voor de weg gekozen, Levi Heimans is gestopt, Peter Schep bevindt zich in het zesdaagsecircuit en Jens Mouris blesseerde zich in de week voorafgaand aan de WB-wedstrijden.

Bondscoach Peter Pieters stuurde een viertal de baan op met een hoog Fries gehalte: Jenning Huizenga, Ismaël Kip, Eelke van der Wal en Sipke Zijlstra. De vier realiseerden een tijd van 4.16,171. De winst in de finale was voor de ploeg van Oekraïne: 4.10,063.

Meer over