AZC houdt op nippertje ongeslagen status tegen Polar Bears

Het zag er lang naar uit dat Polar Bears revanche zou nemen voor de verloren gegane bekerfinale tegen AZC. Halverwege leidden de Beren met 6-1, daarna spatte het collectief uit elkaar en ging de ploeg in een desastreuze one-man show alsnog ten onder met 11-12....

Van onze waterpolomedewerker

De Alphenaren waren gezien de ongeslagen status deze competitie ook in de laatste wedstrijd verplicht tot een overwinning te komen. Het was echter droevig gesteld met de instelling van de gasten. Zij kregen door gebrek aan tempo en inzet en het uitblijven van contraspel een koekje van eigen deeg voorgeschoteld. De doelpunten vlogen doelman Wim Vermeulen om te oren, zonder dat de aanvallers Bas de Jong en Hans Nieuwenburg van Polar Bears een halt werd toegeroepen.

Trainer Ron de Vogel van AZC vroeg om die reden al vroeg een time-out aan. Hij gebruikte gekruide taal tegen de spelers, maar veel effect had dit niet. 'We gingen voor de eerste plaats, maar het was net of de spelers het niet interesseerde', concludeerde hij.

Er moest tot het derde partje worden gewacht voordat bij AZC de knop werd omgedraaid. Pas daarna maakten de Alphenaren weer aanspraak op de koppositie die zij van ZPB overnamen.

Kimmo Thomas opende uit een pass van Bob Brebde de score. Bas de Jong maakte gelijk en Hans Nieuwenburg gaf de Beren een 2-1 voorsprong toen hij ongehinderd kon doorgaan: 2-1. Daarna was er geen houden aan voor de zwakke Alphenaren. De Beren Marcel Burger, Flip Simons, Marco Scheffer en Marcel Burger maakten van het ongeslagen AZC een regelrechte figurant.

Nadat Bob Brebde en Chris Boot iets terugdeden (7-3), werd AZC zich steeds meer bewust van het zwakke optreden. Er ging steeds meer dreiging uit van de acties. De contra's werden steeds beter uitgevoerd en leidden tot treffers van Bob Brebde en Bjorn Boom 2x. Hoewel Bas de Jong nog 8-6 binnentikte, maakte AZC steeds nadrukkelijker jacht op de ongeslagen status. Niels Joor en Niels Zuidweg brachten AZC op gelijke hoogte (8-8).

Hans Nieuwenburg gaf Polar Bears nog een 9-8 voorsprong, maar na 9-9 van Pieter Boot zette AZC steeds meer de toon. Bjorn Boom, Pieter Boot en opnieuw Bjorn Boom (z'n vijfde) zetten AZC daarna alsnog op winst. Door deze benauwde overwinning eindigde AZC in de eerste speelronde ongeslagen op de eerste plaats. Voor de play-offs spelen de Alphenaren tegen LZ'86, nummer zes van de hoofdklasse. ZPB ontmoet De Robben en Polar Bears AZ & PC. De winnaars van de play-offs ontmoeten elkaar in een hele competitie om het kampioenschap van Nederland. Speeldata zijn: 1/2, 8/9 en 15/16 april.

Meer over