Ausputzer

Op dag 22 van het WK pakt Louis van Gaal stevig uit, ramt een schip de videowall in Frankfurt en is er opmerkelijk veel WK-nieuws uit China....

Michiel de Hoog en Bert Wagendorp

Uitslagen Amerika, dat in Duitsland jammerlijk werd uitgeschakeld, zit niet bij de pakken neer. Woensdag is de competitie in eigen land hervat. Enkele uitslagen: Chicago Fire - Real Salt Lake 2-1; Chivas USA - Houston Dynamo 1-1; Kansas City Wizards - DC United 2-3.

Herstart Huisdichter Cornelis heeft honger naar de bal.

Hij rolt weer

Rotanloge eersterangs

Tv-toestel op stapel

Kratten in de tuin langs

Schutting schalt Ten Napel

Acht en veertig holle uren

God zij dank verleden

Herstart van het turen

Naar gras vol heerlijkheden

Pampa-strijders versus

Germanen met Pools bloed

De goudgele Canarius

Die fladdert rond de voet

Van kale Franse tacticus

Op jacht naar laatste poet

Chinees WK-nieuws I De Chinese ondernemer Li Jie biedt WK-lucht aan voor de schappelijke prijs van vijf euro per zak. In de Daily Messenger (Peking) zegt Li dat de zakken zijn gevuld in de WK-stadions, tijdens het maaien van het veld. Daardoor ruikt de WK-lucht heerlijk naar gras.

Li ‘zakkenvuller’ Jie zat eerder in de verkoop van land op de maan, maar dat mocht niet meer van de Chinese overheid. Die onderzoekt nu ook of Li’s nieuwe handel wel door de beugel kan.

Onthulling I Waar we al een vermoeden van hadden: ‘Nee... Dat komt nooit meer goed.’ (Louis van Gaal in HP/De Tijd op de vraag of het ooit nog goed komt, tussen hem en de voetbalpers.)

Chinees WK-nieuws II Een Chinese voetbalfan wiens huis in brand vloog tijdens Spanje - Frankrijk liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Hij sleepte zijn televisie naar buiten en ging verder met kijken. Zijn vrouw redde de baby, aldus persbureau Xinhua. De teleurgestelde echtgenote: ‘Mijn man schonk geen aandacht aan het gevaar, maar pakte de televisie, droeg hem naar buiten, zocht naar een plaats om de stroom aan te sluiten en keek rustig verder.’

Onthulling II Waar we geen vermoeden van hadden: ‘Dat wordt moeilijker, want we leven in een egocentrische tijd. Het is niet wetenschappelijk vastgesteld allemaal, maar vroeger waren er grotere gezinnen en was het vanzelfsprekend dat je rekening hield met elkaar.’ (Louis van Gaal op de vraag of spelers zich nog wel willen opofferen voor het team.)

Aanvaring Grote schrik in Frankfurt am Main, meldt onze verslaggever ter plekke. In Frankfurt ligt in het midden van de rivier de Main een ponton, met een Philips-videowall van 140 m2. Daarop is vanmiddag de wedstrijd Duitsland - Argentinië te zien. In de nacht van woensdag op donderdag ramde een Nederlands containerschip de ponton. Gevreesd werd dat het scherm de aanvaring niet had overleefd, maar donderdagmiddag bleek gelukkig dat alles het nog deed. Dit tot grote opluchting van de voetbalfans.

Uitslag Nagekomen uitslag Amerikaanse competitie: New York Red Bulls - Columbus Crew 0-0.

Michiel de Hoog

Bert Wagendorp

Meer over