Update

Atlético-middenvelder Turan mist duel met Barcelona

Atlético Madrid mist woensdag in het duel in de kwartfinales van de Champions League met Barcelona middenvelder Arda Turan. De Turkse international, die vorige week in de eerste wedstrijd tussen beide teams (1-1) geblesseerd uitviel, is niet opgenomen in de selectie van 21 spelers voor de kraker in Madrid.

Arda Turan (links) in actie tegen Iniesta. Beeld afp
Arda Turan (links) in actie tegen Iniesta.Beeld afp

Atlético-trainer Diego Simeone heeft wel een plaats ingeruimd voor spits Diego Costa.

De topschutter viel in het eerste duel in Barcelona al vroeg uit met een hamstringblessure. Afgelopen weekeinde kwam hij niet in actie, terwijl hij dinsdag de centrale training liet schieten. Toch hoopt Simeone een beroep te kunnen doen op Costa. 'Als hij niet fit is, speelt Adrián Lopez op zijn plaats', liet de Argentijnse coach dinsdag weten. Atlético heeft aan een 0-0 gelijkspel genoeg om de halve finales te bereiken. 'We zijn licht in het voordeel', zei Simeone, 'maar Barça zal zijn stijl niet veranderen. Ze proberen altijd de wedstrijd te domineren en het doel van de tegenstander te zoeken. We moeten ook niet vergeten dat ze laatst vier keer scoorden in Bernabeu. Ze zijn gewend aan de druk.'

Barcelona-coach Gerardo Martino houdt in zijn strijdplan rekening met de aanwezigheid van Costa. 'Het is nu nog te vroeg om te zeggen of hij er wel of niet bij is. We bereiden ons voor op een zo sterk mogelijk Atlético', zei Martino die rekent op zijn sterspeler Lionel Messi. 'Hij is in 2014 al vaak doorslaggevend geweest voor ons.' Martino mist verdediger Gerard Piqué, die vorige week in het eerste duel tussen beide Spaanse teams een heupblessure opliep.

Meer over