Atlético haakt af in Spaanse titelstrijd

Atlético Madrid maakt geen kans meer op de Spaanse titel. De ploeg van coach Diego Simeone ging zondag in de voorlaatste speelronde onderuit tegen Levante (2-1) en kan FC Barcelona niet meer inhalen. De Catalanen hebben met nog één ronde te gaan nog wel af te rekenen met Real Madrid, dat slechts één puntje achterstaat.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Atlético trof in Levante een ploeg die streed voor lijfsbehoud. Tevergeefs, zo bleek achteraf. Levante won weliswaar in de slotfase met 2-1, maar door de uitslagen op andere velden is het team alsnog gedegradeerd. Atlético opende dankzij Fernando Torres nog wel de score, maar voor rust had Victor alweer gelijk gemaakt. In de negentigste minuut dompelde Giuseppe Rossi de Madrilenen in rouw.

Bij FC Barcelona draait de machine juist weer op volle toeren en is de titel alsnog binnen handbereik. De Catalanen kenden dit voorjaar een rampzalige periode, waarin een ruime voorsprong in de competitie werd weggegeven. Net op tijd is het lek echter boven en de 5-0-zege op RCD Espanyol voelde weer ouderwets vertrouwd aan. Luis Suárez (2x), Lionel Messi, Neymar en Rafinha scoorden allemaal.

Alleen Real Madrid kan het titelfeestje van Barcelona volgende week nog verpesten. Real won met enige moeite van Valencia (3-2) en moet hopen dat de Catalanen volgend weekend niet winnen op bezoek bij Granada, dat nog niet helemaal zeker is van lijfsbehoud. In Madrid was Cristiano Ronaldo weer de grote man met twee goals en ook Karim Benzema trof doel. Rodrigo, die later rood kreeg voor commentaar, en André Gomes deden wat terug.

Real speelt volgende week tegen Deportivo La Coruña, dat niks meer heeft om voor te strijden.

Meer over