Update

Atletico blijft Barcelona op voet volgen

Atletico Madrid blijft koploper FC Barcelona op de voet volgen in de Primera Division. Na 10 wedstrijden is het verschil 1 punt. De nummer 2 van de ranglijst won zondagavond voor eigen publiek zeer overtuigend van Real Betis: 5-0.

null Beeld ap
Beeld ap

Na welgeteld 12 seconden lag de bal voor het eerst achter de Argentijnse doelman Guillermo Sara in het net. Het 18-jarige Spaanse talent Óliver Torres, eigen kweek, vierde het snelle succes.

Atletico slaagde er niet in het klasseverschil voor rust verder tot uitdrukking te brengen. Daarna ging het hard. David Villa scoorde binnen 5 minuten tweemaal. Diego Costa en Gavi voerden de productie verder op.

Barcelona besliste de eerste confrontatie van het seizoen met aartsrivaal Real Madrid in zijn voordeel. De titelverdediger won na vijf 'Clásico's' zonder zege eindelijk weer eens van de recordkampioen uit de hoofdstad, die de laatste twee onderlinge wedstrijden in winst had omgezet: 2-1.

Trainer Gerardo 'Tata' Martino leidde zijn Catalaanse ploeg tot nu toe naar negen overwinningen en een gelijkspel. De achterstand van Real is inmiddels 6 punten. De 'Koninklijke' moet ook nog altijd stadgenoot Atlético ruim voor zich dulden.

In de jongste Clasico vestigden Lionel Messi noch Cristiano Ronaldo de meeste aandacht op zich. Dat deed Neymar met zijn openingstreffer na amper 20 minuten. De Braziliaan ontsnapte aan de buitenspelval en vond via verdediger Raphaël Varane de verre hoek. Het met een extreem verdedigende opstelling gestarte Real acteerde mat en dwong tot diep in de eerste helft niets af.

Na rust ging het beter. De gelijkmaker bleef evenwel uit. Alexis Sánchez zorgde met een fraai stiftje voor de 2-0, waarna jongeling Jesé Rodriguez op aangeven van Ronaldo nog iets terug deed. Recordaankoop Gareth Bale was opnieuw onzichtbaar bij de Madrilenen.

Meer over