Atlete Felix heeft zin in duel met Schippers

De Amerikaanse atlete Allyson Felix kijkt uit naar haar strijd vrijdag bij de Memorial Ivo Van Damme op de 200 meter tegen Dafne Schippers. ,,Ik loop het liefst tegen de beste atletes, dus ook tegen Schippers'', zei ze woensdag op een persconferentie in Brussel.

Allyson Felix.Beeld belga

Felix is de regerend olympisch kampioene op de afstand, Schippers werd anderhalve week geleden in Peking wereldkampioen op de 200 meter. In de Chinese hoofdstad koos Felix voor deelname aan de 400 meter waarop ze de wereldtitel veroverde.

,,Het was een heel makkelijke keuze om hier de 200 meter te lopen'', zei Felix. ,,De 200 meter is namelijk mijn lievelingsnummer. Ik vind het heel leuk om zo mijn seizoen te eindigen. Op het WK wilde ik in eerste instantie ook de 200 en 400 meter combineren, maar dat liet het schema niet toe.''

In Brussel treft ze mogelijk haar opvolgster in Rio 2016. ,,Ze zal de komende jaren een grote concurrente zijn, maar het is alleen maar goed dat er een nieuwe sterke generatie is. Het zorgt ervoor dat je beter wordt. Bovendien heb ik in vorige races meestal gewonnen van Schippers'', reageerde de Amerikaanse met een knipoog.

Beeld epa
Beeld belga
Meer over