Arjen Robben met Bayern via AS Roma naar de paus

Bayern München treft morgenavond AS Roma in de Champions League, maar die voetbalwedstrijd verbleekt bijna bij de bijzondere gebeurtenis een dag later. Arjen Robben en zijn teamgenoten gaan dan op audiëntie bij paus Franciscus in het Vaticaan.

null Beeld getty
Beeld getty

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet maandag weten zich zeer te verheugen op de ontmoeting met de Argentijnse paus, een groot voetballiefhebber. 'Het is heel bijzonder dat de club deze uitnodiging heeft gekregen, maar we zullen de paus echt niet vragen om ons de zegen van de onoverwinnelijkheid te geven. Dat zou wel heel ongepast zijn.'

Thomas Müller was iets nuchterder: 'Het is uiteraard een geweldige eer om de paus te ontmoeten, toch is de voetbalwedstrijd hoofdzaak', aldus de aanvaller.

Bayern kan tegen AS Roma de derde zege op rij boeken in groep E. De Duitse kampioen won al van Manchester City en CSKA Moskou. 'We kunnen tegen Roma een grote stap richting de achtste finales zetten', meende trainer Pep Guardiola. Hij kreeg bijval van zijn voorzitter. 'Ik denk dat de twee wedstrijden tegen Roma beslissen wie de winnaar in onze groep wordt. Het zou mooi zijn als wij hier 3 punten weghalen', aldus Rummenigge.

Roma leunt nog altijd op de onverwoestbare Francesco Totti, inmiddels 38 jaar en aan zijn 23ste seizoen bezig bij de Romeinse club. De lang geblesseerde Kevin Strootman moet het duel in Stadio Olimpico vanaf de kant bekijken, hoewel de Nederlander deze maand de groepstraining bij Roma heeft hervat.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over