Amsterdam wint eerste finaleduel in play-off hockey

De hockeyvrouwen van Amsterdam hebben het eerste duel uit de finale van de play-offs om de nationale titel gewonnen. De hoofdstedelijke formatie, de nummer één van de reguliere competitie, versloeg op de Roggewoning titelverdedigster HGC met 2-0....

ANP

WASSENAAR

Amsterdam was in Wassenaar het gehele duel heer en meester. De ploeg van coach Carina Benninga kreeg veruit de meeste veldkansen en bemachtigde tevens de meeste strafcorners (zes). Uit de laatste korte hoekslag opende Grijpma, in de 48ste minuut de score. Amsterdam-aanvoerster Carole Thate besliste drie minuten voor tijd uit een strafbal het duel, nadat Mieketine Wouters onreglementair was gestuit.

De wedstrijd begon ruim te laat omdat de gasten in de verkeerde, donkerblauwe, shirts op het veld verschenen, de kleur van de traditionele tricots van de thuisclub. Nadat de Amsterdamse ploeg de gebruikelijke witte wedstrijdshirts had aangetrokken, kon twintig minuten na de oorspronkelijk aanvangstijd alsnog het startsein worden gegeven voor de eindstrijd van de play-offs.

Zaterdagmiddag staat het tweede duel uit de best-of-three serie op het programma. Bij winst is Amsterdam zeker van de titel, de eerste sinds zes jaar. Bij een overwinning van HGC volgt zondag een beslissingswedduel in het Wagener stadion van Amstelveen.

Meer over