Amateurbeelden crash Jules Bianchi opgedoken

Op Youtube zijn vandaag beelden opgedoken van de crash van Formule 1-rijder Jules Bianchi. De Fransman knalde gisteren tijdens de Grand Prix van Japan frontaal tegen een kraanwagen. Er zijn, vooralsnog, geen officiële beelden van het ongeval naar buiten gebracht. De amateurvideo werd al snel geblokkeerd op het videokanaal op gezag van de Formule 1.

Reddingswerker bij de auto van Jules Bianchi, kort na zijn crash. Beeld ap
Reddingswerker bij de auto van Jules Bianchi, kort na zijn crash.Beeld ap

Op de video, gefilmd vanaf de tribune, was te zien hoe de bolide van Bianchi op volle snelheid onder de achteruitrijdende kraanwagen snelt.

Het is een gebruikelijke procedure om bij ernstige ongevallen geen wedstrijdbeelden naar buiten te brengen. Dit ter bescherming van familie en geliefden, omdat zij eerst willen weten hoe de situatie van de coureur is.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Kritiek, maar stabiel
Vanmiddag liet automobielfederatie FIA weten dat de toestand van Bianchi kritiek, maar stabiel is. Over de exacte situatie van Bianchi is verder nog weinig bekend.

De familie van de Marussia-rijder is vandaag naar Japan gevlogen en volgens Franse media is ook chirurg Gerard Saillant op weg naar het ziekenhuis. Saillant hielp eerder Michael Schumacher na zijn ski-ongeluk. Verder blijft er vanuit Marussia en de familie Bianchi zeker tot vanavond een mediastilte 'uit respect voor de situatie'.

Formule 1-persvoorlichter Matteo Bonciani informeert journalisten over de situatie van Bianchi. Beeld afp
Formule 1-persvoorlichter Matteo Bonciani informeert journalisten over de situatie van Bianchi.Beeld afp
Meer over