Ajax legt Bakircioglu vast

Kennedy Bakircioglu heeft dinsdag een contract voor vier jaar getekend bij Ajax. Dat maakte de Amsterdamse club bekend. De 26-jarige Zweed komt over van FC Twente, waar hij twee seizoenen heeft gespeeld....

ANP

Bakircioglu maakte dit jaar vijftien treffers in de eredivisie. In totaal speelde hij 82 wedstrijden voor Twente, waarin hij 27 doelpunten maakte.

De vleugelspeler speelde eerder bij Hammarby IF en Iraklis Saloniki. Naast Ajax was ook PSV geïnteresseerd in de Zweed. Bakircioglu is de tweede aanwinst van Ajax voor volgend seizoen. Vorige week legden de Amsterdammers al de Belg Laurent Delorge van ADO Den Haag vast.

Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, is blij met de aanwinst. ‘We hebben hem sinds het vertrek van Mauro Rosales goed in de gaten gehouden. Naast een goede voetballer is het volgens ons ook een jongen die goed in de groep past’, aldus Van Geel.

Ook Bakircioglu toonde zich verheugd. ‘Van Zlatan Ibrahimovic, die een goede vriend van mij is, had ik al positieve verhalen gehoord over de club.’

Meer over