Ajacied Reuser na dag vol verwarring toch verhuurd aan Vitesse

Martijn Reuser zal zaterdag toch voor Vitesse debuteren in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Gisteren kwam de een dag eerder overeengekomen huurovereenkomst tussen Reusers werkgever Ajax en de Arnhemmers op losse schroeven te staan....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Ajax-trainer Olsen wilde Reuser de komende weken als vervanger van de geblesseerde Babangida achter de hand houden . Vitesse weigerde echter op de eerdere afspraak terug te komen en hield vast aan de onmiddellijke komst van Reuser.

Vitesse was woensdag tot overeenstemming gekomen met Ajax over de verhuur van Reuser, tot aan het eind van het seizoen. De speler van Jong Oranje had al eerder te kennen gegeven weg te willen bij Ajax; hij had geen trek meer in de reservebank.

Maar Olsen zei na het duel tegen NAC niet zo blij te zijn met de beslissing van het Ajax-bestuur. Reuser is volgens hem de beste vervanger voor Babangida die vier weken is uitgeschakeld door een spierscheuring in het dijbeen.

Woensdagavond, in de wedstrijd tegen NAC maakte Reuser in woord en gebaar duidelijk hoe hij tegen de zaak aan keek. Nadat hij was ingevallen en de voorzet gaf waaruit het enige doelpunt van de wedstrijd viel, schreeuwde hij furieus naar de bank. De aanvaller, die al het hele seizoen in het tweede elftal van Ajax uitkomt, vindt dat hij een basisplaats verdient.

Vitesse-trainer Henk ten Cate kon Reuser wel een basisplaats voor de rest van het seizoen garanderen. Ten Cate ziet de Amsterdammer als de ideale vervanger voor Carlos Fortes, de aanvaller die voor de rest van dit seizoen is uitgeschakeld, nadat hij in de UEFA- Cupwedstrijd tegen het Portugese Braga zijn kruisbanden scheurde. Ten Cate wilde Reuser echter wel meteen inlijven.

Vitesse kan volgens hem tegen Roda JC, met Reuser in de basis, goede zaken doen. Bij winst nemen de Arnhemmers in het gevecht om de beste plaatsen in de sub-top zeven punten voorsprong op de club uit Kerkrade. Maar om die wedstrijd te kunnen winnen, meent Vitesse Martijn Reuser hard nodig te hebben.

Reuser trainde gistermorgen al mee in Arnhem. Naderhand overlegde hij met zijn zaakwaarnemer Yvette Parleviet van Sport Promotions en technisch directeur Leo Beenhakker.

Daarna volgde uitvoerig overleg tussen de besturen van Ajax en Vitesse met als uitkomst een tijdelijke verhuizing. Na dit seizoen keert Reuser weer terug bij Ajax. Hij is tot 2000 contractueel verbonden aan de Amsterdamse club.

Meer over