Afscheid Gall

FC Groningen-Sparta stond in het teken van het afscheid van de 33-jarige Joop Gall. De in Groningen populaire linksback, die zijn loopbaan bij Veendam vervolgt, kreeg niet het afscheid dat hij verdiende....

FC Groningen had de nederlaag geheel aan zichzelf te danken. De ploeg speelde voor rust opvallend slap en bood Sparta alle ruimte voor de tegenaanval. De Rotterdammers wisten daar wel raad mee. Krijgsman, in de 5de minuut, en Den Dunnen, in de 35ste minuut, scoorden eenvoudig. Den Dunnen leidde de treffer van Krijgsman in door Liefden af te troeven. Bij de tweede goal van Sparta was Krijgsman de aangever en Den Dunnen de afmaker.

FC Groningen, dat voor rust drie grote kansen had laten liggen, kwam zes minuten na rust op 1-2 na een prachtige omhaal van de Braziliaan Magno. De snelle goal inspireerde de thuisploeg tot een offensief. Dat leverde diverse hachelijke situaties op voor het doel van Sparta-doelman Edward Metgod, maar doelpunten vielen er in het vervolg van de wedstrijd niet meer.

Meer over