Update

Afgelaste duels pas na winterstop ingehaald

De wedstrijden uit het amateurvoetbal die komend weekeinde niet doorgaan, worden dit jaar niet meer gespeeld. Dat blijkt uit de nieuwste speeldagenkalender van de KNVB.

null Beeld

De voetbalbond heeft meerdere nieuwe speelweekeinden in 2013 aangewezen. Voor de eerste elftallen in de top- en hoofdklasse worden de wedstrijden ingepland in het eerste weekeinde voorafgaand aan de eerste volledige speeldag na de winterstop. Dat is het weekeinde van 12 en 13 januari.

Andere speeldata, bijvoorbeeld voor district oost, zijn 23 en 24 februari, 16 en 17 maart en 20 en 21 april. De teams die uitkomen in de A-categorie en in een competitie spelen met 13 of 14 teams, moeten nu in februari voetballen.

De overige seniorenteams en de hoogste jeugdteams in die regio hebben 16 en 17 maart als nieuwe speeldata gekregen. De overige teams zagen de wedstrijd die voor aankomend weekeinde op het programma stond, worden verplaatst naar 20 of 21 april.

De KNVB besloot dinsdag alle wedstrijden uit het amateurvoetbal af te gelasten na de dood van de mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen van het Almeerse Buitenboys.

Meer over