Afellay en Depay moeten aanvoer Huntelaar verzorgen

Het Nederlands elftal begint met Ibrahim Afellay en Memphis Depay op de vleugels aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Afellay en Depay moeten spits Klaas-Jan Huntelaar van aanvoer voorzien. Op het middenveld krijgt aanvoerder Wesley Sneijder gezelschap van Nigel de Jong en Georginio Wijnaldum.

Redactie
Memphis Depay (rechts) en Nigel de Jong Beeld anp
Memphis Depay (rechts) en Nigel de JongBeeld anp

De achterhoede van Oranje voor doelman Jasper Cillessen bestaat uit Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Het Nederlands elftal begint om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA aan de vijfde wedstrijd in de EK-kwalificatie.

Bij Turkije zit spits Colin Kazim-Richards van Feyenoord op de bank. Bondscoach Fatih Terim kiest voorin voor Burak Yilmaz, de topschutter van Galatasaray. Gökhan Töre, die na de vorige confrontatie tussen Turkije en Oranje in 2013 zijn ploeggenoot Ömer Toprak bedreigde met een pistool, staat ook in de basis. Arda Turan, de grootste ster van de Turken, ontbreekt vanwege een schorsing.

Opstelling Oranje: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi en Blind; Wijnaldum, De Jong en Sneijder; Afellay, Huntelaar en Depay.

Turkije: Volkan Babacan; Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta en Caner Erkin; Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk Inan en Gökhan Töre; Volkan Sen en Burak Yilmaz.

Meer over