ADO Den Haag aan kop na puntverlies concurrenten

ADO Den Haag heeft zich zondag weer alleen aan de kop van de ranglijst in de eerste divisie genesteld. Door de zege van 2-0 in de uitwedstrijd tegen Go Ahead kwam ADO op een totaal van 13 punten uit zes duels....

De naaste concurrentie liet steken vallen. Van de twee medekoplopers verloor Dordrecht zaterdag thuis met 4-2 van Excelsior. Een dag later kwam Groningen bij Veendam niet verder dan 1-1. Drie clubs volgen ADO Den Haag nu op één punt: FC Zwolle (als enige nog ongeslagen), Excelsior en NAC.

In de topper Dordrecht - Excelsior domineerden de bezoekers de harde wedstrijd en namen een 4-0 voorsprong, via doelpunten van de Deen Mtiliga (2), Connolly en Turay. Onyeike en Boogers deden nog wat terug voor Dordrecht. De gemoederen liepen hoog op. Na een half uur moest thuisspeler Summerville na zijn tweede gele kaart inrukken. Een incident in de 73ste minuut leverde ook Onyeike en trainer Verbeek rood op. Onyeike claimde een strafschop, kreeg hem niet en reageerde vervolgens met Verbeek zijn frustraties af.

NAC steeg verder op de ranglijst na een 2-0 zege op Telstar. Salmon scoorde tweemaal. VVV pakte geheel onverdiend een punt bij Emmen (1-1). Emmen scoorde via Grummel en zag Graef in de laatste minuut gelijkmaken.

Meer over