Achtervolging in Berlijn met beste schaatsers

Bij de World Cup in Berlijn komen dit weekeinde op het onderdeel ploegenachtervolging de formaties in actie die op papier het sterkst zijn....

Van onze sportredactie

Naar alle waarschijnlijkheid doen zowel bij de mannen als vrouwen meerdere teams mee aan het onderdeel dat over 15 maanden voor het eerst op het programma staat van de Olympische Spelen. Nederland-B bestaat uit Sicco Janmaat, Rhian Ket en Bob de Jong. In het C-team wagen Tom Prinsen, Sven Kramer en Stefan Groothuis zich aan de wedstrijd over acht ronden.

Voor de mannen is het cruciaal dat ze een goede prestatie neer zetten na de negende plaats vorige week in Hamar. Slechts acht teams mogen in maart meedoen aan de WK afstanden in Inzell. Nederland heeft na Berlijn nog slecht één wedstrijd om zich te plaatsen. Voor het klassement geldt de tijd van de snelste Nederlandse ploeg.

Bij de vrouwen is de wedstrijd in Berlijn minder urgent. Groenewold, Smit en De Loor werden in Hamar vierde. Toch doet er in Berlijn ook een tweede ploeg mee. Die bestaat uit Moniek Kleinsman, Wieteke Cramer en Jenita Hulzebosch-Smit.

Meer over