Update

AC Milan met El Shaarawy in kraker tegen Barcelona

AC Milan heeft in de aanloop naar de kraker tegen FC Barcelona in de Champions League, woensdagavond, een personele meevaller gekregen. Stephan El Shaarawy bleek dinsdag fit genoeg om terug te keren in de selectie van trainer Massimiliano Allegri.

Stephan El Shaarawy. Beeld reuters
Stephan El Shaarawy.Beeld reuters

De 20-jarige aanvaller, al goed voor 15 doelpunten in de Serie A, ontbrak afgelopen vrijdag vanwege een knieblessure tegen Parma.

Allegri kan zijn jonge topschutter goed gebruiken tegen Barça, aangezien Mario Balotelli niet speelgerechtigd is. De Italiaanse spits, goed op schot in Milaan, speelde eerder dit seizoen al in de Champions League voor Manchester City. Giampaolo Pazzini is na een dijbeenblessure ook weer beschikbaar voor Allegri. Nigel de Jong is nog altijd geblesseerd, terwijl Urby Emanuelson op huurbasis is overgestapt naar Fulham.

'We treffen de beste ploeg ter wereld, maar ik accepteer niet dat wij als slachtoffers worden neergezet', zei Allegri dinsdag. 'Als de regels niet zijn veranderd, beginnen we woensdagavond volgens mij gewoon op 0-0. We moeten proberen het Barcelona zo lastig mogelijk te maken, zorgen dat ze weinig aan de bal kunnen komen.' Voor de 'Rossoneri' staat zondag opnieuw een topwedstrijd op het programma, de beladen stadsderby tegen Internazionale.

Meer over