'Aanval Kramer was niet op persoon Terpstra gericht'

Het bommetje dat Sven Kramer donderdag legde onder de nationale schaatsbond KNSB, was niet persoonlijk gericht op de inmiddels opgestapte voorzitter Doekle Terpstra. Dat maakt zijn manager Patrick Wouters een dag later nogmaals duidelijk. De topschaatser zelf wil niet reageren. 'Sven heeft recht uit zijn hart zijn onvrede geuit over een aantal dossiers, dat gaat misschien net wat ongenuanceerder dan bijvoorbeeld bij een politicus', aldus Wouters.

Sven Kramer vindt dat voorzitter Doekle Terpstra en de rest van het bestuur van de schaatsbond KNSB moeten opstappen. Beeld anp
Sven Kramer vindt dat voorzitter Doekle Terpstra en de rest van het bestuur van de schaatsbond KNSB moeten opstappen.Beeld anp

Kramer uitte op de persdag van zijn team TVM felle kritiek op het bondsbestuur, in onder meer de zaak rond de nieuw te bouwen ijshal en de teruggave van de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen aan de internationale federatie ISU. 'Er heerste natuurlijk al langer onvrede over hoe de KNSB is omgegaan met bepaalde dossiers. Sven heeft daar nog een dikke streep onder gezet, waarna bleek dat de kritiek breder gedragen werd', zegt Wouters, die namens de gehele TVM-ploeg spreekt.

Zijn collega's Mark Tuitert en Jochem Uytdehaage verklaarden zich namens de atletenvereniging solidair met Kramer, terwijl Terpstra eerder deze week nog de steun behield van het bestuur en de ledenraad. Vrijdag stapte hij alsnog op. 'Ik denk dat Doekle daaruit uiteindelijk zijn conclusies heeft getrokken', aldus Wouters.

Meer over