Aan de vier i's wordt niet getornd bij Argos-Shimano

Eén ding weten ze bij Team Argos-Shimano zeker. De start van het nieuwe wielerseizoen zal echt niet gepaard gaan met plankenkoorts op het grote toneel van de WorldTour. Daarvoor is er in 2012 al vaak genoeg rondgeneusd in de haute cuisine van de wielersport. 'Maar we zullen evenmin in alle wedstrijden etappes winnen of meedoen om eindzeges in het klassement, dat lijkt me ook reëel', benadrukte ploegleider Rudi Kemna vrijdag tijdens de teampresentatie op de vaste trainingslocatie van de Nederlandse stal aan de Spaanse kust bij Altea.

null Beeld anp
Beeld anp

Nog iets waar Argos bij de start van weer een jaargang prat op gaat: aan de bedrijfsfilosofie, die is samengevat in de vier inmiddels bekende kernwaarden (Inspiration, Integrity, Improvement en Innovation), wordt absoluut niet getornd, wat de toekomst ook moge brengen.

Er werd daarom besmuikt gelachen om de wilde berichten van de voorbije dagen. Dat de nummer één van de wereldranglijst, Joaquim Rodriguez, halsoverkop zou zijn gecontracteerd. Absoluut niet waar, zo beweerde algemeen manager Iwan Spekenbrink. Het verhaal dat een grote Russische investeerder op het punt staat hoofdsponsor Argos over te nemen, klopt wel. Spekenbrink deed daar niet moeilijk over. Dat na die bijna beklonken deal ook de zeggenschap over alle activiteiten bij die Oost-Europese partij komt te liggen, bestreed de Twent. 'Voor onze ploeg verandert er weinig. Het kan juist positief uitpakken, want wellicht is er straks meer budget. Maar het is uitgesloten dat we door die Russische achtergrond plotseling allerlei Russische coureurs onder contract moeten nemen.'

Dergelijke mogelijke versterkingen zouden bovendien de teamfilosofie geweld aandoen. 'We zijn nu al een aantal jaar bezig een stevige basis te leggen voor een gezonde en succesvolle toekomst van ons team, aan de hand van de gekende uitgangspunten. Dan zou het toch ongeloofwaardig zijn die koers ineens te verlaten? Waar zouden we dan nog trots over kunnen en mogen zijn?'', stelde Kemna, die ervan overtuigd is dat de formatie onder aanvoering van haar twee topsprinters van Duitse bodem over voldoende vuurkracht beschikt.

'Natuurlijk, het is een uitdaging om meer paden dan alleen in de sprint te bewandelen dan we tot dusver hebben gedaan. De buitenwereld beschouwt ons als een sprintersploeg. Geloof me, achter de coulissen wordt heel druk gewerkt om meer getalenteerde jongens uit de schaduw van Marcel Kittel en John Degenkolb te laten komen.'

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp

Wielerploeg Team Argos-Shimano
Mannenploeg: Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort, Ramond Sinkeldam, Tom Stamsnijder, Albert Timmer, Tom Veelers, Jonas Ahlstrand (Zwe), Tobias Ludvigsson (Zwe), Nikias Arndt (Dui), John Degenkolb (Dui), Johannes Fröhlinger (Dui), Simon Geschke (Dui), Patrick Gretsch (Dui), Marcel Kittel (Dui), Bert De Backer (Bel), Warren Barguil (Fra), Thomas Damuseau (Fra), Yann Huguet (Fra), Thierry Hupond (Fra), Matthieu Sprick (Fra), Will Clarke (Aus), Reinhardt Janse Van Rensburg (ZAf), Cheng Ji (Chn), Luka Mezgec (Slv), François Parisien (Can), Tom Peterson (VSt), Georg Preidler (Oos).
Vrouwenploeg: Janneke Busser, Willeke Knol, Kelly Markus, Amy Pieters, Esra Tromp, Kirsten Wild, Lucy Garner (GBr), Charlotte Becker (Dui), Elke Gebhardt (Dui), Marlen Jöhrend (Dui).
Algemeen manager: Iwan Spekenbrink
Ploegleiders: Addy Engels, Rudi Kemna, Christian Guiberteau, Marc Reef, Aike Visbeek.

Meer over