Aalsmeer baant zich in Geleen weg naar finale

De handballers van Aalsmeer verstevigden hun leidende positie in het tussenklassement door V & L in Geleen met 23-19 terug te wijzen....

Van onze handbalmedewerker

GELEEN

In de degradatiegroep vechten Ceasar Beek en Hellas Den Haag om hun status. Beide ploegen behaalden zeven punten uit zes duels, alleen Swift Arnhem scoorde lager (drie uit vijf). Cesar beschikt overigens nog over een opmerkelijke ontsnappingsmogelijkheid.

De fusiebesprekingen met dorpsgenoot Blauw Wit, die aanvankelijk juist door de ledenvergadering van Ceasar werden gedwarsboomd, komen in een beslissend stadium en het ligt niet voor de hand dat de bedreigde eredivisionist opnieuw de deur zal dichtgooien. Ceasar had dit weekeinde verlof en bevolkte zaterdagavond de tribunes bij Blauw Wit - Hellas. De Hagenaars overtroffen zichzelf in dit duel en wonnen ondanks de tegenwerking in en buiten het veld met 31-26.

De vrouwencompetitie lag een week stil om de resterende bekerduels af te werken. Het derde team van OSC Amsterdam, dat tot ieders verbazing de kwartfinales had weten te bereiken, nam in stijl afscheid. Kampioen en bekerhouder Swift Roermond won met het schaamrood op de kaken met veel te lage cijfers: 18-25.

Naast Swift Roermond bereikten ook het eerste team van OSC (28-21 winst op Groene Ster) en SEW de halve finale. SEW, dat in de competitie nog alle kansen heeft de titel van Swift over te nemen, zegevierde met 27-20 betrekkelijk gemakkelijk over de Volewijckers.

Meer over