AA Gent weer gelijk, Oostende aan kop

Oostende is in ieder geval voor een dag weer de koploper in België. Dankzij een hattrick van de Ivoriaan Gohi Bi Cyriac troefde de ploeg Waasland-Beveren zaterdagavond af: 1-5.

null Beeld belga
Beeld belga

Joseph Akpala opende de score voor Oostende, dat uitliep naar een ruime marge door drie doelpunten van Bi Cyriac. De thuisploeg deed nog wat terug via Steeven Langil, maar moest daarna toestaan dat Saviour Godwin de eindstand bepaalde. Oostende staat dankzij de ruime zege na zeven wedstrijden op zestien punten. Anderlecht kan zondag langszij komen, maar dan moet het ook ruim winnen van Racing Genk.

Gent
De Belgische landskampioen AA Gent is dit seizoen vooral de kampioen van de gelijke spelen. Het elftal van trainer Hein Vanhaezebrouck moest zaterdag bij Zulte Waregem voor de vijfde keer dit seizoen genoegen nemen met een punt: 1-1. Met elf punten uit zeven wedstrijden staan de ongeslagen 'Buffalo's' voorlopig op de vierde plaats.

Benito Raman bracht de bezoekers op slag van rust uit een strafschop op voorsprong. Aanvoerder Mbaye Leye van Zulte Waregem trok de stand een kwartier voor tijd gelijk. In de slotfase raakten beide ploegen een speler kwijt met een rode kaart.

Meer over