196 hooligans opgepakt bij Duitse topper

Bij rellen rond de Duitse topper tussen Schalke 04 - Bayern München van zaterdag in Gelsenkirchen zijn 196 gewelddadige supporters opgepakt. De politie meldde zondag dat het hooligans van Bayern München en VfL Bochum betrof, die elkaar zaterdag bij het stadion van Schalke te lijf gingen.

Supporters staan voor de veiligheidscontrole bij de wedstrijd tussen Schalke 04 en Bayern München. Beeld afp
Supporters staan voor de veiligheidscontrole bij de wedstrijd tussen Schalke 04 en Bayern München.Beeld afp

Volgens de politie van Gelsenkirchen was er sprake van extreem geweld, waarbij veel gewonden vielen. Supporters van Schalke lieten zich niet provoceren en gedroegen zich over het algemeen keurig, aldus de politie.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge sprak met afschuw over het gedrag van de harde supporterskern van Bayern.

'De club neemt met klem afstand van deze zogenaamde fans. Ik vind het onbegrijpelijk dat zij zich juist nu, met de verschrikkelijke aanslagen in Parijs nog vers in het geheugen, zo respectloos gedragen jegens het voetbal en de maatschappij. Ik had van onze fans meer verstand en fatsoen verwacht.'

Voetbalderby in Atene afgelast vanwege rellen

De voetbalderby in Athene tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus is zaterdag afgelast wegens rellen in en rond het stadion. Vechtpartijen tussen fans van beide clubs in de buurt van het complex zorgden voor een gespannen sfeer binnen de arena. Bij het betreden van het veld van de bezoekende club Olympiakos kreeg aanvaller Alfred Finnbogason (ex-sc Heerenveen) een stuk vuurwerk tegen zijn voet aangegooid.
De selectie van de gasten keerde daarop meteen terug naar de catacomben waarna bestuursleden van Olympiakos bij officials op annulering van het duel aandrongen. Na een langdurig uitstel werd besloten om de beladen topper inderdaad te schrappen. Finnbogason bleef bij het incident ongedeerd.

Meer over