ZWITSERLAND

Bij Littann Kulturprojekte (Mühlegraben 3) t/m 30 augustustus foto's van Alexander Rodchenko...

Basel

In het Kunstmuseum t/m 19 juli tekeningen van Andy Warhol, uit de periode 1942-1987.

Bern

Sinds veertig jaar beheert het Kunstmuseum de kunstverzameling van Georges F. Keller. Na zijn dood in 1981 werd de collectie aan het museum geschonken, die nu met een grote tentoonstelling een eerbetoon aan de gulle gever brengt. Tot en met 4 oktober is Von Matisse bis Dalí. Das Legat Georges F. Keller te zien, een tentoonstelling met grote namen als Rodin, Matisse, Picabia, Sonia en Robert Delaunay, Picasso en Dalí.

Genève

In het Centre d'Art Contemporaine t/m 15 oktober Aids worlds: between resignation and hope, een tentoonstelling waarin kunstenaars seksualiteit, dood en leven in verband brengen met Aids en Hiv. 'Aids worlds' gaat over het onbegrip en de angst die voor aidspatienten bestaat en de strijd die daartegen wordt gevoerd.

Lausanne

In het Musée Cantonal des Beaux-Arts de grote kunstverzameling van dr Henri-Auguste Widmer, Collections d'art en Suisse depuis 1848. L'art de collectionner. Hij verzamelde Barbizon-schilders als Boudin en Rousseau, Nabis-kunstenaars als Bonnard en Valloton, maar ook De Vlaminck, Degas en Renoir. Beeldhouwkunst had zijn speciale belangstelling, van Maillol tot Rodin (t/m 8 november).

Collection de l'Art Brut (avenue des Bergières) toont t/m 27 september de enorme Art-Brutverzameling die Jean Dubuffet aanlegde.

Meer over