Zweedse vindt 150 jaar oude liefdesbrief

Tijdens een wandeling met haar geliefde vond een Zweedse dame een paar losse vellen papier. Het bleek te gaan om een liefdesbrief uit 1862 die ooit gepost werd in het Belgische Oostende. Maar, zo rijst nu de vraag, wie waren Lina en Otto?

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Susann Bollö (45) en haar vriend Roger Bengtsson liepen hand in hand tijdens een flinke wandeling in het Zweedse Morup toen zij plots de brief zag. 'Ik zag de papieren liggen en raapte ze op. Toen ik merkte dat het om een brief uit '62 ging riep ik mijn vriend', vertelt Bollö. Een twee blik leerde dat het om schrijfsels uit 1862 ging.

'Het vroor en dus waren de bladzijden droog. Ze waren waarschijnlijk meegevoerd met de wind. De vellen lagen op een paar meter van een beekje. Met een zuchtje wind waren ze in het water verdwenen. Gelukkig is dat niet gebeurd.' Hoewel de brief nog goed leesbaar was, kostte het wat moeite de inhoud te ontcijferen. De tekst was geschreven in oud Zweeds.

Al snel vielen de woorden 'mijn liefste' en 'liefde' op. De schrijfster van de romantische brief was een zeker Lina, die op reis was en haar liefste, Otto, miste. Ze schreef dat Parijs niet te vergelijken was met Londen, en eindigde met de woorden 'liefdevolle omarming... ik hou van jou'. Susann is nu vastbesloten uit te zoeken wie Lina en Otto waren.

Meer over