Zoon Sharon moet banden afgeven aan justitie

De zoon van de Israëlische premier Ariel Sharon moet bandopnames en documenten overhandigen die belangrijk zijn voor het corruptieonderzoek dat Sharon sr....

Gilad Sharon heeft tot nog toe steeds geweigerd het materiaal over te dragen voor onderzoek. Tegen een eerder gerechtelijk bevel ging hij in beroep.

De hoogste openbare aanklager had een dag eerder officieel aanbevolen premier Sharon te vervolgen wegens corruptie. Sharon zou in 1999, toen hij minister van Buitenlandse Zaken was, steekpenningen van projectontwikkelaar David Appel hebben aangenomen. Het zou gaan om iets meer dan een half miljoen euro.

Appel nam Sharons onervaren zoon Gilad in dienst als adviseur voor een vakantiepark op een Grieks eiland en zou hem honderdduizenden dollars hebben toegeschoven. Sharon zou op zijn beurt bij de Griekse regering een goed woordje hebben gedaan voor het project.

Het dagblad Ha'aretz citeerde uit bandopnames die van de besprekingen zouden zijn gemaakt. Daarop zou Sharon hebben gezegd: 'Het eiland is in onze handen.' Later zegt Appel: 'Uw zoon gaat veel geld verdienen.' Een voormalige aanklaagster zei gisteren voor de Israëlische radio dat Sharons opmerking 'bijna gelijk staat aan het bekennen van schuld'.

Meer over