Zoon Kristel teleurgesteld dat moeder vergeten werd bij Oscars

De zoon van de Nederlandse actrice Sylvia Kristel vindt het 'ontzettend slordig' dat de ster uit de Emmanuelle-films tijdens de Oscarceremonie niet in het blokje overledenen zat. Op Twitter hadden filmfans uit Nederland zich al eerder boos gemaakt over dit hiaat.

Sylvia Kristel. Beeld epa
Sylvia Kristel.Beeld epa

"Het gaat te ver om te zeggen dat ik boos ben", stelt haar zoon Arthur woensdag. "Ik weet ook niet of ze moedwillig uit het lijstje is weggelaten of dat het gewoon een foutje is geweest. Maar feit is wel dat zij, ook tijdens haar leven al, veel te weinig erkenning heeft gekregen. En die trend lijkt zich na haar dood voort te zetten."

Het steekt hem bijna nog meer dat het Nederlands Film Festival de actrice tijdens haar leven nooit heeft geëerd met een Gouden Kalf. "Er zijn maar weinig Nederlandse acteurs die het in het buitenland zo ver hebben geschopt als Sylvia. En zij woonde nota bene in Utrecht."

Ongenoegen
De organisatie van de Oscars heeft zondagavond meer nabestaanden tegen zich in het harnas gejaagd door bepaalde overleden sterren niet te memoreren. Zo misten veel mensen Matlock-acteur Andy Griffith en sprak ook de familie van Lupe Ontiveros, vooral bekend als oma Solis uit Desperate Housewives, zijn ongenoegen uit over het ontbreken van haar naam in het lijstje.

Sylvia Kristel overleed in oktober op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Er wordt op dit moment een speelfilm over haar leven voorbereid, geregisseerd door Pim van Hoeve (Bernhard Schavuit van Oranje). De casting van dit project is in volle gang. Zoon Arthur is nauw betrokken bij het project. In het AD vertelt hij woensdag dat hij als adviseur is aangesteld.

Meer over