Zoon en dochter Ronnie Brunswijk opgepakt

Een zoon en dochter van de Surinaamse ex-junglecommandoleider Ronnie Brunswijk zijn op Aruba gearresteerd. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Oranjestad heeft dat dinsdag bevestigd....

Ronnie Brunswijk, de voormalig lijfwacht van Desi Bouterse, werd zelf in oktober 2000 veroordeeld voor cocaïnesmokkel. Hij kreeg in Nederland in hoger beroep bij verstek zes jaar cel opgelegd.

De 20-jarige E. en zijn eveneens 20-jarige zus M.S. werden ruim twee weken geleden gearresteerd. Ook de 25-jarige W.S.H. en de 21-jarige E.C.C. werden opgepakt. Deze mannen zouden niet tot de familie behoren.

In het belang van het onderzoek wil het Openbaar Ministerie nog niet vertellen waar de arrestaties plaatshadden en om hoeveel drugs het ging. Ook de advocaat van E.B., Van Esch, wil dat niet zeggen. De vier zitten in voorarrest in het Korrektie Instituut Aruba in afwachting van hun rechtszaak.

Brunswijk doet op 25 mei mee aan de algemene parlementsverkiezingen in Suriname. Hij is lijsttrekker van de ABOP, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij. De ABOP behoort tot de A Combinatie, een regionale partij van binnenlandbewoners.

Meer over