Zonder nieuws volgt beurs gewoon Amerika

Het venijn van de beurskoersen zit deze week in de staart. Woensdag neemt de OPEC een besluit over de oliequota, donderdag valt de beslissing over een mogelijke Europese renteverlaging bij de ECB en vrijdag worden in Amerika de werkgelegenheidscijfers gepubliceerd....

De eerste twee handelsdagen van de week moeten het echter zonder al te veel aansprekend nieuws stellen, en dat was te merken aan het Amsterdamse Damrak.Na de kabbelende ochtendhandel trokken de koersen flink aan. Aanleiding was zoals zo vaak de positieve stemming op Wall Street. De AEX steeg daardoor met 1,6 procent naar 340,51 punten.

De technologiefondsen profiteerden het meest van de koopzin van de beleggers. Getronics steeg 5,65 procent naar 2,62 euro, en Philips kreeg er 3,3 procent bij op 23,85 euro. De elektronicagigant liftte mee op gunstig nieuws over de groeiende vraag naar LCDschermen. Volgens onderzoekers van branche-instituut IDC neemt de wereldwijde vraag naar de schermen voor televisies en monitoren dit jaar toe met meer dan 50 procent.

Na de drie cruciale macro-economische gegevens die in de loop van deze week bekend worden, komt volgende week in de VS het kwartaalcijferseizoen weer op gang. Daarmee zijn volgens analisten alle bouwstenen voor de beursontwikkelingen van deze lente compleet.

Meer over