ZONDAG

OVT Discussie tussen journalist Gerard Mulder en Martin Bossenbroek. De laatste is betrokken bij het onderzoek naar de manier waarop oorlogsgetroffen onthaald werden in het na-oorlogse Nederland....

RADIO

DE ANDERE WERELD Binnenkort presidentsverkiezingen in Nigeria. Daarom nu: discussie tussen Shell-vertegenwoordiger Tim van Kooten en Gemma Crijns van Amnesty International over een zojuist verschenen rapport van Human Rights Watch, The price of oil. Radio 5, 13.02 uur.

RADIO 1 JOURNAAL Drie commissarissen van de koningin discussiëren met Max van Weezel over de toekomst van de provincie: Leemhuis-Stout (Zuid-Holland), Ter Beek (Drenthe) en Staal (Utrecht). Radio 1, 13.15 uur.

ACTUALITEITEN

NETWERK Interview met PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert, over de toekomst van zijn partij. Ook een reportage uit het Bosnische Mostar, waar Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring drumles gaf aan oorlogskinderen. Nederland 1, 20.15 uur.

CULTUUR

DE PLANTAGE is volledig gewijd aan J.J Voskuil, die ook vragen van lezers beantwoordt. Nederland 3, 17.00 uur.

DNW Gesprek met de socioloog Anthony Giddens, die vindt dat we op zoek moeten naar een nieuwe balans tussen verzorgingsstaat en burgerzin. DNW ging ook op zoek naar de blauwdruk van zo'n wereld. Nederland 3, 23.05 uur.

MUZIEK

LIED VAN VERDRIET Laatste aflevering van een serie van zeven: het lied van Minicale, Paulu en Petru uit Corsica. Nederland 3, 20.30 uur.

NATUUR

THE NATURAL WORLD Over leeuwen in het natuurpark Tsavo in Kenia. BBC 2, 19.35 uur.

AMUSEMENT

OVER DE SCHOUDER Bekende Nederlanders filmen zichzelf en hun omgeving in dit nieuwe Veronica-programma. Vanavond Emile Ratelband en Afke Rijenga. Veronica, 23.10 uur

HALLO HIER AARDE 'Gespleten programma' van Arjan Ederveen. Nederland 3, 22.50 uur en 23.55 uur.

DOCUMENTAIRE

NOORDERLICHT Twee Amerikaanse artsen menen dat discriminatie de intellectuele prestaties van minderheden beïnvloedt. Nederland 3, 20.00 uur.

HOSTAGE Driedelige documentaireserie van Brian Lapping over de rol van het Westen bij de gijzeling van burgers door moslim-extremisten in de jaren tachtig in Beiroet. Vanavond deel 1: missing. Over de eerste gijzelingsacties, de opkomst van Hezbollah, en de rivaliteit tussen CIA en Iran, die in de straten van Beiroet werd uitgevochten. Nederland 3, 21.05 uur.

Meer over