Zondag

RADIO..

ACTUALITEITEN

BUITENHOF Een gesprek met de Amsterdamse wethouder Frank Köhler, verantwoordelijk voor de sociale dienst die door minister Vermeend van Sociale Zaken onder curatele is gesteld wegens wanprestatie. Nederland 3, 12.07 uur.

7-DAGEN Interview met Gore Vidal, romanschrijver, essayist en criticaster van het Amerikaanse politieke establisment, over de eerste honderd dagen van president Bush. Hij denkt dat alleen een revolutie de VS nog kan redden. Verder aandacht voor een slavernijmonument in het Amsterdamse Oosterpark. Nederland 3, 21.05.

KUNST

DE PLANTAGE Een gesprek met twee Nederlandse topontwerpers, beiden genomineerd voor de Designprijs 2001: Hella Jongerius en Marcel Wanders. Verder een gesprek met de historicus Peter W. Klein over zijn boek Kaddisj voor Isaäc Roet. Ook een optreden van Het Stoppelenburg Trio.

HET UUR VAN DE WOLF In het hoofd van Ravel is een muzikaal en visueel gedicht waarin regisseur Larry Weinstein het innerlijk portretteert van de kunstenaar Ravel, die aan het einde van zijn leven niet meer in staat was met de buitenwereld te communiceren. Nederland 3, 19.35 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET De hele uitzending is gewijd aan de beroemde fado-zangeres Amália Rodrigues, die in 1999 op 79-jarige leeftijd overleed. Nederland 3, 0.15 uur.

MUZIEK

REIZIGER IN MUZIEK Aandacht voor het Nederlandse ensemble Rchestra, dat in contact kwam met musici in Nederlandse asielzoekerscentra en met hen samenspeelde. Verder een eerbetoon van Ensemble'88 aan de componist en trombonist Vinko Globokar. Nederland 3, 11.00 uur.

VERDI CYCLUS Eerste aflevering van een vier wekende durende cyclus, met telkens een bekende opera van Giuseppe Verdi, die honderd jaar geleden in Milaan overleed. Vandaag Aida. Nederland 3, 13.02 uur.

AMUSEMENT

25 MINUTEN Vierde aflevering van de serie van Arjan Ederveen en Peter Kramer: De Eugenie Groenhuyzen Show, een business-magazine voor vrouwen met hapjes en andere beleggings-tips. Nederland 3, 20.30 uur.

DOCUMENTAIRE

KAAP DE GOEDE HOOP Aflevering 10 van een vijftiendelige reeks, ditmaal over het Maatjesproject in Rotterdam waar jongeren elkaar helpen om te voorkomen dat ze ontsporen. Nederland 3, 19.00 uur.

DNW Onder het motto Geen wereld geen winst wordt het 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' tegen het licht gehouden. Is het een weldoordacht pr-sprookje, of de logische consequentie van het motto no planet, no business? Nederland 3, 21.40 uur.

KRUISPUNT Over de zoektocht van 'bevrijdingskind' Ria Weleman, die meer dan 56 jaar na de Tweede Wereldoorlog alsnog gaat speuren naar haar Canadese vader. Verder aandacht voor de oproep van prominente katholieken als Dries van Agt, Herman Finkers en Antoine Bodar tot Máxima om katholiek te blijven. Ook: priesters van de r.k. kerk die geen geregistreerd partnerschap mogen aangaan. Nederland 1, 22.13 uur.

Meer over