Zomergasten, Spuiten & Slikken op reis

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Portret Wilfried de Jong, presentator Zomergasten. Beeld anp
Portret Wilfried de Jong, presentator Zomergasten.Beeld anp

Podium on Tour

NPO 2, 19.20 uur

Dieuwertje Blok is in Gelderland, waar zij zich onderdompelt in de NJO Muziekzomer, waarvoor jong talent en gerenommeerde musici talloze concerten geven. Op het programma staat o.a. een ontmoeting met trombonist Sebastiaan Kemner en de dansvoorstelling Workers Union.

Dieuwertje Blok Beeld anp
Dieuwertje BlokBeeld anp

Zomergasten

NPO 2, 20.15 uur

Wilfried de Jong gaat drie uur lang in gesprek met de jonge schrijfster en nrc.next-columniste Simone van Saarloos (1990). Seksualiteit en polyamorie (het onderhouden van meerdere romantische relaties) zullen een belangrijke rol spelen in de tv-avond van Van Saarloos.

Art of America

Canvas, 20.45 uur

Drieluik waarin de Britse kunsthistoricus Andrew Graham-Dixon de VS doorkruist op zoek naar de mooiste Amerikaanse kunst. Hij bekijkt in Massachusetts de eerste portretten van de puriteinse kolonisten. Daarna trekt hij de wildernis in die Thomas Cole zo inspireerde.

Spuiten & Slikken op reis

NPO 3, 22.00 uur

Tim Hofman begeeft zich in Napels in de kringen van de criminele Camorra. Hij praat met jonge mannen die proberen aan de macht van de maffia te ontsnappen. Jan Versteegh reist af naar Turkije, waar hij ziet dat veel homoseksuele mannen voor een bestaan als transseksueel kiezen.

Tim Hofman. Beeld anp
Tim Hofman.Beeld anp
Meer over