Zoekhulp

Het gebeurt steeds vaker. Van alle spulletjes die de mobiele mens moet meenemen, is er altijd wel één zoek...

'We moeten gaan, ben je zover?'

'Bijna. Nog even de autosleutels vinden, en heb jij m'n mobieltje gezien?'

'Die lag vanochtend bij je notebook, op de bank.'

'Daar liggen ze nu niet meer. Waar heb je ze gelaten?'

'Ik heb ze niet gehad, hoor. Ze zullen wel aan de oplader hangen.'

'Nee, want die ben ik al sinds vorige week kwijt.'

Vroeger raakten alleen de autosleutels zoek. Daar was destijds een handige oplossing voor: een sleutelhanger die piept zodra de eigenaar in zijn handen klapt.

Het Amerikaanse Digital Innovations heeft een uitgebreide variant gemaakt op die fluitende sleutelhanger. Deze I-spot kan twaalf rondslingerende rekwisieten terugvinden. Dat gaat eenvoudig. Er is een 'moederapparaat' met twaalf knopjes. Elk knopje kan een ontvanger activeren. De ontvanger ter grootte van een sleutelhanger gaat piepen, waarna het verloren gewaande voorwerp onder de krant vandaan getrokken wordt. Doodsimpel.

Nu hoeft nog maar één probleem opgelost te worden: hoe voorkom je dat het moederapparaat zoekraakt? Dat doet ie zelf. Zodra het ding aan zijn lot wordt overgelaten, begint hij te piepen. Net als een Tamagotchi. Pas wanneer de I-spot in zijn lader gehangen wordt, zal hij zwijgen.

De I-spot is nog niet te koop, leveringen beginnen over enkele weken. De basisset kost ongeveer E 60,en wordt geleverd met drie ontvangers.

Meer over