CORONAVIRUS IN CIJFERS

Zo verspreidt het coronavirus zich over de wereld

De geregistreerde sterfte als gevolg van het coronavirus is in acht dagen tijd verdubbeld. In Europa vielen inmiddels meer slachtoffers dan Azië. In de VS loopt het hard op. Hoe het virus zich verspreidt over de wereld zie je in deze dynamische kaart.

Het coronavirus verspreidt zich razendsnel over de wereld. In december gingen de eerste  geruchten over een mysterieuze longontsteking in China.  Het eerste sterfgeval buiten China was op 1 februari op de Filipijnen. Op 11 maart was er officieel sprake van een pandemie. Nu zijn er vrijwel geen landen meer waar het coronavirus geen slachtoffers maakte.

De geregistreerde sterfte als gevolg van het coronavirus is in acht dagen tijd verdubbeld. Vooral in de Verenigde Staten loopt het dodental de laatste dagen snel op. In Europa vielen  inmiddels meer slachtoffers dan in Azië, maar Noord-Amerika komt snel dichterbij.  

De besmettingen per land kunnen een vertekend beeld geven, omdat er niet overal evenveel getest wordt. Daarom vindt u hier de geregistreerde sterfte per land. Hoe verspreidde het virus zich in drie maanden over de wereld? U kunt per dag kijken hoeveel mensen overleden aan covid-19.

Lees verder

Meer weten over corona in andere landen? Hier vindt u de belangrijkste grafieken en kaarten.

Wilt u meer weten over corona in Nederland? Hier zetten we de belangrijkste grafieken en kaarten op een rij.

Meer over