Ziggo verwacht meer cyberaanvallen en hoe is de nieuwe Woody Allen?

De Thaise politie heeft meer dan tien verdachten op het oog, bij Het Parool wordt bijna twintig procent van de redactie ontslagen en wat vinden onze recensenten van de nieuwe Woody Allen-film? Kunt u beginnen aan de lunchpauze.

Just Fontein
Herdenkingsdienst in Bangkok Beeld anp
Herdenkingsdienst in BangkokBeeld anp

De ochtend in vogelvlucht

- Ziggo verwacht nog meer cyberaanvallen. Klanten van Ziggo moeten rekening houden met mogelijk meer verstoringen van het internetverkeer.

- Het Filipijnse leger is bezig met een operatie om de ontvoerde Nederlander Ewold Horn te bevrijden, schrijven lokale media.

- SBS Nederland heeft de rechten voor het uitzenden van het KNVB-bekertoernooi overgenomen van Fox.

- De architect van de Duitse eenwording, politicus Egon Bahr, is op 93-jarige leeftijd overleden.

- De redactie van Het Parool krimpt met bijna een vijfde. De Amsterdamse krant van uitgever De Persgroep gaat zo'n 15 van zijn 82 redacteuren ontslaan.

- In de Amerikaanse stad St. Louis is het woensdagavond uitgedraaid op flinke rellen. Aanleiding voor de onrust is de dood van een zwarte jongen, die eerder op de avond werd doodgeschoten door een politieman.

- De Thaise politie heeft minstens tien mensen op het oog die betrokken zouden zijn bij de bomaanslag in Bangkok.

Een + voor een artikel?

Artikelen met een + erachter zijn uiteraard gratis te lezen voor abonnees van de Volkskrant. Nog geen abonnee? Geen nood! U kunt de Volkskrant hier twee weken gratis en zonder verplichtingen proberen.

Voor aan de lunchtafel

Altijd goed voor een discussie aan de lunchtafel: topinkomens. Columniste en wiskundemeisje Ionaca Smeets (+): 'Het is bijna om te lachen, de trucs die topbestuurders uithalen om meer te verdienen dan het voor hen wettelijk toegestane inkomen. (...) Er is maar één schrale troost voor de arme belastingbetaler die alleen maar kan dromen van een salaris van ruim anderhalve ton: al dat geld maakt die grootverdieners niet gelukkiger.

Onze tv-recensent Jean-Pierre Geelen is niet mild (+) over het nieuwe programma Hotel Di-Rect. 'De band, ooit een clubje jonge gasten met frisse eigenheid, heeft zijn ziel verkocht aan de afdeling marketing van het popcircus. Hun serie is enkel een krakkemikkig en ronkend voertuig om hun 15-jarig bestaan als band te onderstrepen.'

Film
Er is weer een nieuwe Woody Allen! Irrational Man, met Joaquin Phoenix en Emma Stone, krijgt drie sterren: 'Keurige middenmoot à la Allen: beetje romance, beetje thriller, beetje detective, verwijzinkjes naar Misdaad en straf van Dostojevski, typisch gedoe tussen de oudere cynische man en het energieke jonge meisje, vlot aan elkaar geregen met jazzy pianodeuntjes. '

Filmrecensent Bor Beekman sprak met de Amerikaanse regisseur (+) over de kracht van filosofie. 'Filosofen kunnen de verschrikkelijke feiten van het leven niet veranderen. Plato en al die anderen slagen er uiteindelijk niet in die bittere pil wat zoeter te maken.'

Meer filmrecensies vindt u hier. Onder andere Réalité van regisseur Quentin Dupieux (ook wel bekend als Mr. Oizo, weet u nog? Die gele knuffel met dat irritant pakkende deuntje). Die film krijgt vier sterren. En klinkt dit niet aanlokkelijk? 'Een film die het gewone idioot maakt en het idiote gewoon, alsof Gummbah en David Lynch besluiten om samen lol te trappen.'

Bekijk de trailer (tekst loopt door na de video)

null Beeld Filmposter
Beeld Filmposter

Grabbelton internet

Altijd mooi: nerdige liefhebbers met veel tijd. Zie bijvoorbeeld deze clip voor Straight Outta Compton, de biopic over de legendarische hiphopgroep. Gemaakt in GTA. Net echt dus.

De Volkskrant kwaliteitsjournalistiek? Nou, wij willen ook niet álle verhalen kapotchecken. Alleen al deze kop: 'Politie arresteert papegaai na uitschelden van vrouw'.

Precies, geloven we meteen. En we schrijven voor het gemak ook WTF.nl over: 'Volgens het Indiaase Zeenews werd de vrouw al twee jaar lastiggevallen door de papegaai van haar stiefzoon. Ze had inmiddels ook al drie klachten ingediend, maar dat had nooit iets opgeleverd. Tot afgelopen dinsdag dan. De vogel schold te vrouw elke keer uit als ze langs het huis van haar stiefzoon liep. Volgens de politie had de vrouw ruzie met haar stiefzoon en kopieerde de papegaai het gedrag van zijn baasje.'

Disclaimer: dit is NIET de opgepakte papegaai Beeld anp
Disclaimer: dit is NIET de opgepakte papegaaiBeeld anp

Gifje? O, wat toevallig dat u het vraagt.

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag op mobiel ontvangen? Klik hier.

Meer over