NIEUWS

Zes verdachten overval waarde-transport in Amsterdam blijven vast, zeker drie nog voortvluchtig

De voorlopige hechtenis van zes verdachten van de gewelddadige overval op een waarde-transport in Amsterdam-Noord is verlengd met veertien dagen, heeft de rechter-commissaris zaterdag besloten. De politie is nog op zoek naar minimaal drie verdachten.

Redactie
Agenten doen onderzoek in het weiland  in Broek in Waterland waar de achtervolging op de verdachten eindigde. Beeld ANP
Agenten doen onderzoek in het weiland in Broek in Waterland waar de achtervolging op de verdachten eindigde.Beeld ANP

Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van betrokkenheid bij de overval. De identiteit van één van de aangehouden verdachten is nog niet vastgesteld. De overige aangehouden verdachten zijn tussen de 24 en de 40 jaar oud; drie van hen zijn afkomstig uit Frankrijk en twee uit België. Over de verdere achtergrond van de verdachten doet de politie geen mededelingen.

De overval werd woensdagmiddag bij Schöne Edelmetaal aan de Meeuwenlaan in Amsterdam gepleegd en eindigde in Broek in Waterland, met een wilde achtervolging door de politie in een weiland waar over en weer werd geschoten, onder meer met automatische wapens.

Bij de schotenwisseling is een verdachte, een 47-jarige man uit Frankrijk, overleden en zijn twee verdachten gewond geraakt. Een van hen was lichtgewond, de andere gewonde verdachte wordt nog in het ziekenhuis behandeld maar wordt daar vermoedelijk snel uit ontslagen, meldt de politie.

Wat de precieze waarde was van het transport moet nog uit onderzoek blijken. De Rijksrecherche onderzoekt of het vuurwapengebruik door de agenten rechtmatig was.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat de overleden verdachte 37 jaar was. Het Openbaar Ministerie corrigeerde die leeftijd later.

Meer over