Zes personen omgekomen bij autobotsing

Bij een verkeersongeluk in het centrum van Nijmegen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zes doden gevallen. Een Opel met twee inzittenden ramde op een kruising een overstekende Volkswagen Golf....

Van onze verslaggever

NIJMEGEN

De twee mannen in de Opel waren op slag dood, net als de bestuurder en twee passagiers van de Golf. Een 30-jarige vrouw die ook in de Golf zat, overleed later.

Volgens de politie moet de Opel zeer hard hebben gereden. De Golf werd zo'n dertig meter weggeslingerd. Een getuige heeft gezegd dat dezelfde Opel even tevoren al met hoge snelheid over de Waalbrug Nijmegen binnen kwam. Andere getuigen hebben gezien dat de Golf groen licht had. Het ongeluk gebeurde om 2.50 uur. De politie heeft bloedproeven genomen om te kijken of een van de bestuurders misschien gedronken had. De uitslag daarvan komt over twee weken.

In de Opel zaten een 32-jarige man uit Cuijck en een 41-jarige Nijmegenaar. Wie de auto bestuurde is niet vast te stellen, omdat de wagen een paar keer over de kop is gegaan. De Golf werd bestuurd door een 30-jarige man uit Zevenaar. Behalve hem zaten in de auto nog een 31-jarige man uit Boekarest, Roemenië, een 31-jarige man uit Nijmegen, en een 30-jarige vrouw uit Zevenaar.

Meer over