Zes Indonesische studenten gedood bij protestacties

Minstens zes studenten zijn om het leven gekomen bij protestacties in Ujung Pandang, de provinciehoofdstad van Zuid-Sulawesi. Duizenden studenten van de particuliere islamitische universiteit in Ujung Pandang protesteren sinds maandag dagelijks tegen het besluit van het gemeentebestuur om de prijs van een buskaartje met ruim 60 procent te verhogen....

AFP, Reuter

JAKARTA

Volgens Nasirudin Pasigai van het plaatselijke kantoor van het onafhankelijke Instituut voor Rechtshulp (LBH) zijn woensdag de lijken van drie studenten gevonden in een rivier. In de tuin achter de universiteit lag een dode studente. Eén student is vrijdag in het ziekenhuis overleden en LBH had vernomen dat er nog een zesde student bij de protesten was omgekomen.

Vrijdag bleef het rustig in Ujung Pandang maar het leger is voorbereid op nieuwe betogingen. Volgens de LBH-zegsman eisen de studenten nu ook dat de burgemeester opstapt en dat de militairen worden gestraft die zich schuldig hebben gemaakt aan het mishandelen van demonstranten. Volgens een van de studenten zijn bij de acties zeker 93 studenten en 35 soldaten gewond geraakt.

Meer over