Zes gewonden bij grote vechtpartij in Duitse asielopvang

Door een massale vechtpartij in vluchtelingenopvang in het Duitse Itzehoe, boven Hamburg, zijn zes mensen gewond geraakt. Tijdens het uitdelen van eten raakten vrijdagavond zo'n vijftig mensen uit twee kampen in discussie, liet de politie zaterdag weten. Dat liep uit op vechten, waarbij ook met onder meer tafels en stoelen werd gegooid.

Redactie
Migranten bij de grens tussen Oostenrijk en Duitsland, afgelopen nacht. Beeld afp
Migranten bij de grens tussen Oostenrijk en Duitsland, afgelopen nacht.Beeld afp

Bewakers probeerden de situatie onder controle te krijgen, maar de inzet van de politie was nodig om de vechtersbazen uit elkaar te halen. Onder de gewonden zijn twee bewakers. De politie pakte drie mannen tussen de 16 en 35 jaar op.

Het loopt vaker uit de hand in opvangcentra voor asielzoekers in Duitsland. Begin oktober waren er bijvoorbeeld grote vechtpartijen in Braunschweig en Hamburg.

Migranten nog maar op 5 plaatsen Duitsland in

Vluchtelingen die vanuit Oostenrijk Duitsland in willen, kunnen vanaf zaterdag nog maar op vijf plaatsen de grens oversteken. Bij die vijf grensovergangen worden speciale controleposten ingericht. De Duitse regering heeft daarover vrijdag overeenstemming bereikt met de Oostenrijkse autoriteiten. Zo moet de instroom van migranten vanuit Oostenrijk ordelijker gaan verlopen.

De Zuid-Duitse grensplaatsen Passau en Wegscheid worden al enige tijd overspoeld met vluchtelingen. Ze worden met duizenden tegelijk door Oostenrijk bij de grens neergezet. Dat leidde eerder deze week tot felle kritiek van Duitsland.

Lees ook: In Berlijn is registratie een nachtmerrie

Hét symbool voor de haken en ogen die zitten aan Merkels grootse welkomstgebaar: de chaos bij het opvangcentrum in Berlijn-Moabit. (+)

Meer over