Zembla, Tussen kunst en kitsch, Beste kijkers

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

null Beeld .
Beeld .

Zembla

NPO 2, 20.25 uur

In de aflevering De spaghetticode laat Zembla zien hoe miljoenen euro's belastinggeld verdwenen door een ernstige miskleun bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Het softwarebedrijf Capgemini moest het ict-systeem van de SVB moderniseren, maar leverde een 'spaghetticode', oftewel onleesbare software.

Tussen kunst en kitsch NPO 1, 20.30 uur

NPO 1, 20.30 uur

Geen Nelleke van der Krogt meer als presentator in het nieuwe seizoen, maar AVRO-collega Frits Sissing. Hij is voor de eerste aflevering neergestreken in het Drents Museum in Assen, waar meteen een bijzondere vondst wordt gedaan: expert Richard ter Borg ontdekt een vroeg reliëf van Cobra-kunstenaar Karel Appel.

Beste kijkers

RTL 4, 21.30 uur

Nieuwe panelshow waarin presentator Ruben Nicolai met teamcaptains Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge terugblikt op de leukste televisiefragmenten van de afgelopen week. Wie heeft het beste opgelet? Het format van Beste kijkers komt van het Vlaamse VTM, waar het al twee seizoenen succes heeft.

Meiden van de Herengracht

Net 5, 21.30 uur

Nieuwe dramaserie over de levens van drie Amsterdamse vriendinnen: bladenmaakster Nico (Kim Pieters), tv-baas Wendy (Fockeline Ouwerkerk) en modeontwerper Hanna (Sarah Chronis) proberen hun drukke carrières te combineren met hun privélevens. De serie is gebaseerd op het Amerikaanse Lipstick Jungle.

Meiden van de Herengracht. Beeld .
Meiden van de Herengracht.Beeld .

3Onderzoekt

NPO 3, 22.05 uur

Worden stagiairs uitgebuit? Dat onderzoeken verslaggevers Danny Ghosen en Johan Eikelboom van de EO, onder meer door hun eigen nieuwe stagiaire Nicole - zonder dat zij dat weet - onderdeel van het onderzoek te maken. Nicole wordt op de proef gesteld met klusjes die niets met haar stage te maken hebben.

2Doc: Onder ongelovigen

NPO 2, 23.00 uur

Documentaire uit 2014 waarin filmmaker Dorothée Forma en Humanistisch Verbond-voorzitter Boris van der Ham spreken met ongelovigen op verschillende plekken in de wereld. Vooral in islamitische landen hebben afvalligen het moeilijk: zij riskeren discriminatie, geweld, gevangenisstraf of zelfs de dood.

Meer over